
Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 sztuka
10 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz mięso, przekrój wzdłuż na pół i rozbij na kotlety.
Krok 2
Umyj i obierz gruszkę, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. zagotuj wodę z cukrem i gotuj w niej gruszkę ok. 10 min. posłodzonym wrzątkiem i gotuj przez 10 minut. Odcedź.
Krok 3
Na mięsie ułóż gruszkę, posyp serem pleśniowym, zawiń i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Roladki obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.
Krok 5
Piersi z kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej