
Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 sztuka
10 dekagramów
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz mięso, przekrój wzdłuż na pół i rozbij na kotlety.
Krok 2
Umyj i obierz gruszkę, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. zagotuj wodę z cukrem i gotuj w niej gruszkę ok. 10 min. posłodzonym wrzątkiem i gotuj przez 10 minut. Odcedź.
Krok 3
Na mięsie ułóż gruszkę, posyp serem pleśniowym, zawiń i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Roladki obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.
Krok 5
Piersi z kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej