Roladki z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

10 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz mięso, przekrój wzdłuż na pół i rozbij na kotlety.

Krok 2

Umyj i obierz gruszkę, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. zagotuj wodę z cukrem i gotuj w niej gruszkę ok. 10 min. posłodzonym wrzątkiem i gotuj przez 10 minut. Odcedź.

Krok 3

Na mięsie ułóż gruszkę, posyp serem pleśniowym, zawiń i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Roladki obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Piersi z kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej