Roladki z piersi kurczaka

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

0

300 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz mięso, przekrój wzdłuż na pół i rozbij na kotlety.

Krok 2

Umyj i obierz gruszkę, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. zagotuj wodę z cukrem i gotuj w niej gruszkę ok. 10 min. posłodzonym wrzątkiem i gotuj przez 10 minut. Odcedź.

Krok 3

Na mięsie ułóż gruszkę, posyp serem pleśniowym, zawiń i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Roladki obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Piersi z kurczaka oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej