Składniki
900 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
0.75 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety oczyść, podziel na porcje i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
W żaroodpornym naczyniu duś około 5 minut cebulę, paprykę i pora. Posyp posiekaną natką pietruszki i czosnkiem.
Krok 3
Na warzywa ułóż filety, polej śmietaną i duś wszystko 15 minut. Rybę wyjmij i odstaw, ale tak, by filety nie ostygły.
Krok 4
Do warzyw dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj. Na talerzach ułóż filety rybne i udekoruj kawałkami papryki. Obok ryby podaj sos.
Krok 5
Cebulę drobno posiekaj, paprykę pokrój w kostki, posiekaj drobno pora.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej