Ryba w papryce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w papryce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

900 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

0.75 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oczyść, podziel na porcje i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu duś około 5 minut cebulę, paprykę i pora. Posyp posiekaną natką pietruszki i czosnkiem.

Krok 3

Na warzywa ułóż filety, polej śmietaną i duś wszystko 15 minut. Rybę wyjmij i odstaw, ale tak, by filety nie ostygły.

Krok 4

Do warzyw dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj. Na talerzach ułóż filety rybne i udekoruj kawałkami papryki. Obok ryby podaj sos.

Krok 5

Cebulę drobno posiekaj, paprykę pokrój w kostki, posiekaj drobno pora.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej