Ryba w papryce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w papryce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

900 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

0.75 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oczyść, podziel na porcje i oprósz przyprawą Knorr.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu duś około 5 minut cebulę, paprykę i pora. Posyp posiekaną natką pietruszki i czosnkiem.

Krok 3

Na warzywa ułóż filety, polej śmietaną i duś wszystko 15 minut. Rybę wyjmij i odstaw, ale tak, by filety nie ostygły.

Krok 4

Do warzyw dodaj koncentrat pomidorowy i zagotuj. Na talerzach ułóż filety rybne i udekoruj kawałkami papryki. Obok ryby podaj sos.

Krok 5

Cebulę drobno posiekaj, paprykę pokrój w kostki, posiekaj drobno pora.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w papryce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej