Spaghetti z brokułami i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z brokułami i migdałami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

350 gramów

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr rozprowadź w 0,5 szklanki wody.

Krok 2

Brokuły umyj, podziel na części. Zalej bulionem Knorr i ugotuj.

Krok 3

Migdały upraż na suchej patelni. Anchois posiekaj.

Krok 4

Połącz wszystko z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z brokułami i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej