Filety z halibuta w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z halibuta w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null

null

1 sztuka

2 łyżki

null

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i posiekaj w plasterki. Ułóż je w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Oprósz solą i pieprzem i bazylią.

Krok 3

Ryby umyj, odciśnij i ułóż na pomidorach.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, dopraw.

Krok 5

Każdego fileta przykryj dużym płatkiem masła i resztą bazylii.

Krok 6

Halibuta piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej