
Składniki
0.5 kilograma
null
null
1 sztuka
2 łyżki
null
1 opakowanie
4 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i posiekaj w plasterki. Ułóż je w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu.
Krok 2
Oprósz solą i pieprzem i bazylią.
Krok 3
Ryby umyj, odciśnij i ułóż na pomidorach.
Krok 4
Skrop sokiem z cytryny, dopraw.
Krok 5
Każdego fileta przykryj dużym płatkiem masła i resztą bazylii.
Krok 6
Halibuta piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej