Filety z halibuta w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z halibuta w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null

null

1 sztuka

2 łyżki

null

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i posiekaj w plasterki. Ułóż je w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Oprósz solą i pieprzem i bazylią.

Krok 3

Ryby umyj, odciśnij i ułóż na pomidorach.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, dopraw.

Krok 5

Każdego fileta przykryj dużym płatkiem masła i resztą bazylii.

Krok 6

Halibuta piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej