Filety z halibuta w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z halibuta w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null

null

1 sztuka

2 łyżki

null

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i posiekaj w plasterki. Ułóż je w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Oprósz solą i pieprzem i bazylią.

Krok 3

Ryby umyj, odciśnij i ułóż na pomidorach.

Krok 4

Skrop sokiem z cytryny, dopraw.

Krok 5

Każdego fileta przykryj dużym płatkiem masła i resztą bazylii.

Krok 6

Halibuta piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z halibuta w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej