Filety z antara w panierce z mąki żytniej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Filety z antara w panierce z mąki żytniej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżeczki

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć ziemniaki i nastawić by się gotowały w ,, mundurkach".

Krok 2

Ryby filetować tak by mieć 8 cienkich filetów .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na trochę . Osuszyć. Utrzeć bulion warzywny z łyżka oleju i natrzeć nim rybę .

Krok 3

Pokroić natkę pietruszki i ułożyć na połowie filetów. Przykryć resztą filetów.

Krok 4

Do mąki dosypać Delikat i szczyptę pieprzu . Obtoczyć złożone filety w mące razowej , potem w jajku i ponownie w mące .

Krok 5

Odcedzić i obrać ziemniaki ( oczywiście jak już są miękkie ). Pokroić w plastry. Obsmażyć na gorącym oleju na rumiano . Zdjąć z patelni i przykryć by nie ostygły .

Krok 6

Na patelnie włożyć ryby i obsmażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie masło..

Krok 7

Podawać z plastrami podsmażonych ziemniaków .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej