
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
4 łyżeczki
1 łyżka
4 łyżeczki
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyć ziemniaki i nastawić by się gotowały w ,, mundurkach".
Krok 2
Ryby filetować tak by mieć 8 cienkich filetów .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na trochę . Osuszyć. Utrzeć bulion warzywny z łyżka oleju i natrzeć nim rybę .
Krok 3
Pokroić natkę pietruszki i ułożyć na połowie filetów. Przykryć resztą filetów.
Krok 4
Do mąki dosypać Delikat i szczyptę pieprzu . Obtoczyć złożone filety w mące razowej , potem w jajku i ponownie w mące .
Krok 5
Odcedzić i obrać ziemniaki ( oczywiście jak już są miękkie ). Pokroić w plastry. Obsmażyć na gorącym oleju na rumiano . Zdjąć z patelni i przykryć by nie ostygły .
Krok 6
Na patelnie włożyć ryby i obsmażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie masło..
Krok 7
Podawać z plastrami podsmażonych ziemniaków .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej