Filety z antara w panierce z mąki żytniej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z antara w panierce z mąki żytniej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

4 łyżeczki

1 łyżka

4 łyżeczki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć ziemniaki i nastawić by się gotowały w ,, mundurkach".

Krok 2

Ryby filetować tak by mieć 8 cienkich filetów .Skropić sokiem z cytryny i zostawić na trochę . Osuszyć. Utrzeć bulion warzywny z łyżka oleju i natrzeć nim rybę .

Krok 3

Pokroić natkę pietruszki i ułożyć na połowie filetów. Przykryć resztą filetów.

Krok 4

Do mąki dosypać Delikat i szczyptę pieprzu . Obtoczyć złożone filety w mące razowej , potem w jajku i ponownie w mące .

Krok 5

Odcedzić i obrać ziemniaki ( oczywiście jak już są miękkie ). Pokroić w plastry. Obsmażyć na gorącym oleju na rumiano . Zdjąć z patelni i przykryć by nie ostygły .

Krok 6

Na patelnie włożyć ryby i obsmażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie masło..

Krok 7

Podawać z plastrami podsmażonych ziemniaków .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z antara w panierce z mąki żytniej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej