Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami
średnie
113 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
3 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Krok 2
Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Krok 3
Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Krok 4
Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Krok 5
W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej