Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami
średnie
114 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
3 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Krok 2
Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Krok 3
Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Krok 4
Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Krok 5
W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

