Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
56 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 1

Krok 2

Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 2

Krok 3

Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 3

Krok 4

Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 4

Krok 5

W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkamiUdziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.