Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami
średnie
113 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
3 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Krok 2
Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Krok 3
Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Krok 4
Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Krok 5
W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej