Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

55 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 1

Krok 2

Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 2

Krok 3

Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 3

Krok 4

Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 4

Krok 5

W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkamiUdziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.