Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

54 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 1

Krok 2

Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 2

Krok 3

Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 3

Krok 4

Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 4

Krok 5

W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej