Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami
średnie
99 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
3 sztuki
1 pęczek
0.5 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.
Krok 2
Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.
Krok 3
Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.
Krok 4
Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.
Krok 5
W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej