Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

51 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 1

Krok 2

Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 2

Krok 3

Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 3

Krok 4

Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 4

Krok 5

W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej