Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

55 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3 sztuki

1 pęczek

0.5 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 1

Krok 2

Ogórki pokrój w kostkę, a rozmaryn i czosnek posiekaj.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 2

Krok 3

Udziec naszpikuj rozmarynem, czosnkiem i ogórkami.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 3

Krok 4

Całość uformuj przy pomocy sznurka i piecz w piekarniku około 1,5 godziny.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 4

Krok 5

W trakcie pieczenie polewaj udziec wytwarzającym się sosem.

Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tarta z salami i serem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkamiUdziec jagnięcy z rozmarynem i kiszonymi ogórkami

Z udźca wyjmij kości, a następnie natrzyj go oliwą, solą i przyprawą Knorr.