PRZEPISY.PL

Duszona wątróbka wieprzowa

Autor: garlic
  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana0.5 szklanki
  • mąka3 łyżki
  • pieprz do smaku
    • Krok 1

      Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na 1 h. Słoninę pokrój w cienkie paski i wstaw na 0,5 h do zamrażalnika.
    • Krok 2

      Na rozgrzanej oliwie obsmaż wątrobę ze wszystkich stron.
    • Krok 3

      Wątrobę przełóż do rondla i oprósz oregano. Wlej 1 szklankę wody i dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem pół godziny.
    • Krok 4

      Wątróbkę osusz i naszpikuj słoniną. Obtocz w 2 łyżkach mąki.
    • Krok 5

      Po ugotowaniu pokrój wątróbkę na plastry około 1-1,5 cm. Utworzony sos z wątróbki zagęść kwaśną śmietaną dokładnie wymieszaną z pozostałą mąką. Plasterki wątróbki ułóż na półmisku i polej sosem. Podawaj na gorąco z ziemniakami i korniszonami lub kiszoną kapustą.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    101
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    2
    Trudne
    626
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    99
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    24
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe