Dodaj do ksiązki kucharskiej Duszona wątróbka wieprzowa

Duszona wątróbka wieprzowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób średnie Autor: garlic

Duszona wątróbka wieprzowa - składniki:

  • mleko - 0.5 litra
  • śmietana - 0.5 szklanki
  • mąka - 3 łyżki
  • pieprz do smaku

Duszona wątróbka wieprzowa - Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na 1 h. Słoninę pokrój w cienkie paski i wstaw na 0,5 h do zamrażalnika.
  2. Wątróbkę osusz i naszpikuj słoniną. Obtocz w 2 łyżkach mąki.
  3. Na rozgrzanej oliwie obsmaż wątrobę ze wszystkich stron.
  4. Wątrobę przełóż do rondla i oprósz oregano. Wlej 1 szklankę wody i dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem pół godziny.
  5. Po ugotowaniu pokrój wątróbkę na plastry około 1-1,5 cm. Utworzony sos z wątróbki zagęść kwaśną śmietaną dokładnie wymieszaną z pozostałą mąką. Plasterki wątróbki ułóż na półmisku i polej sosem. Podawaj na gorąco z ziemniakami i korniszonami lub kiszoną kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej

DUSZONA WĄTRÓBKA WIEPRZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Wątróbkę zalej mlekiem i odstaw na 1 h. Słoninę pokrój w cienkie paski i wstaw na 0,5 h do zamrażalnika.

2

Wątróbkę osusz i naszpikuj słoniną. Obtocz w 2 łyżkach mąki.

3

Na rozgrzanej oliwie obsmaż wątrobę ze wszystkich stron.

4

Wątrobę przełóż do rondla i oprósz oregano. Wlej 1 szklankę wody i dodaj Bulionetkę Domową Pieczeniową Knorr. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem pół godziny.

5

Po ugotowaniu pokrój wątróbkę na plastry około 1-1,5 cm. Utworzony sos z wątróbki zagęść kwaśną śmietaną dokładnie wymieszaną z pozostałą mąką. Plasterki wątróbki ułóż na półmisku i polej sosem. Podawaj na gorąco z ziemniakami i korniszonami lub kiszoną kapustą.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA PIECZENIOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ryby w occie, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Zapiekanka z jajek i szpinaku, Jabłka zapiekane , Soczysty kurczak w majonezie , Placki po węgiersku, Kremowa zupa z dyni, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Pieczeń, Ryba, Mielone, Pizza quattro formaggi, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Chrupiące bagietki z pomidorami, Zupa pieczarkowa z serową wkładką, Zupa kalafiorowa, Sos śliwkowy , Sos „Tawerna”, Kawowa wieża z lodami Carte d'Or, Zupa z indyka, Kosmiczne ślimaki, Placek po zbójnicku wersja 1, Filet z indyka duszony z warzywami, Gulasz z pieca , kuchnia dietetyczna, Sałatka Cezar - VIDEO, Lody czekoladowe "Żółw" , Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Przystawki, Przepis z filet z ryby smażony, makarony nadziewane, Przepis z kuchnia indyjska z mięsem, obiad d, Soczysty kurczak w majonezie , mieso wołówe, Risotto, Beszamel włoski, Kasza jaglana na mleko kokosowym, Kluski , Leczo - VIDEO , Przepis z salatka-ryz, przepisy na ogorki, Przepis z zupa z krewetki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Pierś z kurczaka pomidorowo-serowa, Przepis z ryba papryka, Ciasto z wiórkami kokosowymi, Dania z ryżem, Zapiekanka a’la lasagne , Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z szaszłyki z miesem i warzywami, sałatka z selerem szynką żółtym serem, pizzę, miesa gotowane mielone, Przepis z obiad na dzis, Tartaletki z kurkami, Kurczak z brokułami w sosie , Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Łosoś, Przepis z lekka kolacja, Naleśniki, Zapiekanki, Przepis z smażony ser pleśniowy, Barszcz biały