Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
135 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
130 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder do miski.
Krok 2
Do osobnej miski wrzucić jajko, mleko oraz roztopione masło i wymieszać do całkowitego połączenia.
Krok 3
Mieszaninę wlać do miski z mąką i widelcem mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy i odstawić na chwilę.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło lub olej i nakładać łyżką ciasto. Piec, aż pojawią się pęcherzyki i naleśnik się przyrumieni. Nastepnie odwrócić na drugą stronę.
Krok 5
Czereśnie bez pestek zmiksować za pomocą bleandera na gładką masę i polać naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej