Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami

Autor: Bizneswoman w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

135 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

130 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder do miski.

Krok 2

Do osobnej miski wrzucić jajko, mleko oraz roztopione masło i wymieszać do całkowitego połączenia.

Krok 3

Mieszaninę wlać do miski z mąką i widelcem mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy i odstawić na chwilę.

Krok 4

Na patelni rozgrzać masło lub olej i nakładać łyżką ciasto. Piec, aż pojawią się pęcherzyki i naleśnik się przyrumieni. Nastepnie odwrócić na drugą stronę.

Krok 5

Czereśnie bez pestek zmiksować za pomocą bleandera na gładką masę i polać naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej