Składniki
135 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
130 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder do miski.
Krok 2
Do osobnej miski wrzucić jajko, mleko oraz roztopione masło i wymieszać do całkowitego połączenia.
Krok 3
Mieszaninę wlać do miski z mąką i widelcem mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy i odstawić na chwilę.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło lub olej i nakładać łyżką ciasto. Piec, aż pojawią się pęcherzyki i naleśnik się przyrumieni. Nastepnie odwrócić na drugą stronę.
Krok 5
Czereśnie bez pestek zmiksować za pomocą bleandera na gładką masę i polać naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej