Składniki
135 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
130 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder do miski.
Krok 2
Do osobnej miski wrzucić jajko, mleko oraz roztopione masło i wymieszać do całkowitego połączenia.
Krok 3
Mieszaninę wlać do miski z mąką i widelcem mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy i odstawić na chwilę.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło lub olej i nakładać łyżką ciasto. Piec, aż pojawią się pęcherzyki i naleśnik się przyrumieni. Nastepnie odwrócić na drugą stronę.
Krok 5
Czereśnie bez pestek zmiksować za pomocą bleandera na gładką masę i polać naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej