Fabada asturiana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada asturiana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

600 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, boczek w kostkę, plastry salami na cztery części.

Krok 3

Wędliny dodaj do cebuli, smaż 5 minut.

Krok 4

Dorzuć paprykę i smaż kolejne kilka minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, białą i czerwoną fasolę, listek laurowy i zagotuj.

Krok 6

Po kilku minutach przypraw danie. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej