Fabada asturiana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada asturiana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

600 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, boczek w kostkę, plastry salami na cztery części.

Krok 3

Wędliny dodaj do cebuli, smaż 5 minut.

Krok 4

Dorzuć paprykę i smaż kolejne kilka minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, białą i czerwoną fasolę, listek laurowy i zagotuj.

Krok 6

Po kilku minutach przypraw danie. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej