Fabada asturiana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada asturiana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

600 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, boczek w kostkę, plastry salami na cztery części.

Krok 3

Wędliny dodaj do cebuli, smaż 5 minut.

Krok 4

Dorzuć paprykę i smaż kolejne kilka minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, białą i czerwoną fasolę, listek laurowy i zagotuj.

Krok 6

Po kilku minutach przypraw danie. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w sosie serowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej