Fabada asturiana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada asturiana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

600 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, boczek w kostkę, plastry salami na cztery części.

Krok 3

Wędliny dodaj do cebuli, smaż 5 minut.

Krok 4

Dorzuć paprykę i smaż kolejne kilka minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, białą i czerwoną fasolę, listek laurowy i zagotuj.

Krok 6

Po kilku minutach przypraw danie. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej