
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
600 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, boczek w kostkę, plastry salami na cztery części.
Krok 3
Wędliny dodaj do cebuli, smaż 5 minut.
Krok 4
Dorzuć paprykę i smaż kolejne kilka minut.
Krok 5
Dodaj pomidory, białą i czerwoną fasolę, listek laurowy i zagotuj.
Krok 6
Po kilku minutach przypraw danie. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

















