Fabada asturiana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada asturiana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

600 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Paprykę pokrój w paski, boczek w kostkę, plastry salami na cztery części.

Krok 3

Wędliny dodaj do cebuli, smaż 5 minut.

Krok 4

Dorzuć paprykę i smaż kolejne kilka minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, białą i czerwoną fasolę, listek laurowy i zagotuj.

Krok 6

Po kilku minutach przypraw danie. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada asturiana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej