
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.75 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
800 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i oliwki posiekaj drobno razem z czosnkiem, dodaj do mięsa.
Krok 2
Chleb namocz w mleku i odciśnij. Wyrób z mięsem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dopraw do smaku.
Krok 3
Dodaj surowe jajo, zagnieć. W razie potrzeby dodaj odrobinę bułki tartej.
Krok 4
Przełóż masę mięsną do wysmarowanej tłuszczem formy.
Krok 5
Zioła posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Oba składniki dodaj do śmietany i musztardy i wymieszaj.
Krok 6
Przygotowanym sosem posmaruj pieczeń. Umieść ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piecz przez ok. 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej