Delikatna pieczeń z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna pieczeń z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.75 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

800 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i oliwki posiekaj drobno razem z czosnkiem, dodaj do mięsa.

Krok 2

Chleb namocz w mleku i odciśnij. Wyrób z mięsem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dopraw do smaku.

Krok 3

Dodaj surowe jajo, zagnieć. W razie potrzeby dodaj odrobinę bułki tartej.

Krok 4

Przełóż masę mięsną do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 5

Zioła posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Oba składniki dodaj do śmietany i musztardy i wymieszaj.

Krok 6

Przygotowanym sosem posmaruj pieczeń. Umieść ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piecz przez ok. 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej