
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.75 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
800 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i oliwki posiekaj drobno razem z czosnkiem, dodaj do mięsa.
Krok 2
Chleb namocz w mleku i odciśnij. Wyrób z mięsem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dopraw do smaku.
Krok 3
Dodaj surowe jajo, zagnieć. W razie potrzeby dodaj odrobinę bułki tartej.
Krok 4
Przełóż masę mięsną do wysmarowanej tłuszczem formy.
Krok 5
Zioła posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Oba składniki dodaj do śmietany i musztardy i wymieszaj.
Krok 6
Przygotowanym sosem posmaruj pieczeń. Umieść ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piecz przez ok. 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej