Delikatna pieczeń z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna pieczeń z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.75 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

800 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i oliwki posiekaj drobno razem z czosnkiem, dodaj do mięsa.

Krok 2

Chleb namocz w mleku i odciśnij. Wyrób z mięsem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dopraw do smaku.

Krok 3

Dodaj surowe jajo, zagnieć. W razie potrzeby dodaj odrobinę bułki tartej.

Krok 4

Przełóż masę mięsną do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 5

Zioła posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Oba składniki dodaj do śmietany i musztardy i wymieszaj.

Krok 6

Przygotowanym sosem posmaruj pieczeń. Umieść ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piecz przez ok. 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna pieczeń z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz czerwony z grzybami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej