
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.75 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
800 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i oliwki posiekaj drobno razem z czosnkiem, dodaj do mięsa.
Krok 2
Chleb namocz w mleku i odciśnij. Wyrób z mięsem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dopraw do smaku.
Krok 3
Dodaj surowe jajo, zagnieć. W razie potrzeby dodaj odrobinę bułki tartej.
Krok 4
Przełóż masę mięsną do wysmarowanej tłuszczem formy.
Krok 5
Zioła posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Oba składniki dodaj do śmietany i musztardy i wymieszaj.
Krok 6
Przygotowanym sosem posmaruj pieczeń. Umieść ją w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piecz przez ok. 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej