
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.
Krok 5
Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.
Krok 6
Całość dusimy około 10 minut.
Krok 7
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.
Krok 8
Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej