Indyk w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

6

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.

Krok 5

Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.

Krok 6

Całość dusimy około 10 minut.

Krok 7

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.

Krok 8

Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej