Indyk w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

5

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.

Krok 5

Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.

Krok 6

Całość dusimy około 10 minut.

Krok 7

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.

Krok 8

Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej