Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.
Krok 5
Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.
Krok 6
Całość dusimy około 10 minut.
Krok 7
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.
Krok 8
Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej