Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.
Krok 5
Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.
Krok 6
Całość dusimy około 10 minut.
Krok 7
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.
Krok 8
Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej