Indyk w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.

Krok 5

Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.

Krok 6

Całość dusimy około 10 minut.

Krok 7

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.

Krok 8

Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej