Indyk w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.

Krok 5

Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.

Krok 6

Całość dusimy około 10 minut.

Krok 7

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.

Krok 8

Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej