Indyk w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.

Krok 3

Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.

Krok 4

Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.

Krok 5

Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.

Krok 6

Całość dusimy około 10 minut.

Krok 7

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.

Krok 8

Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej