
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Cebulę drobno siekamy i krótko obsmażamy na maśle.
Krok 3
Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy razem kilka minut.
Krok 4
Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i razem przesmażamy kilkanaście minut.
Krok 5
Dodajemy sos ze słoiczka i minimalizujemy ogień.
Krok 6
Całość dusimy około 10 minut.
Krok 7
W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami z opakowania.
Krok 8
Sos nakładamy na odcedzony makaron. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej