Jarska lazania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarska lazania

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 opakowania

3 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

750 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 szklanki

null sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak pokrój w kostkę. Kotlety zalej wodą. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Marchew i pomidory pokrój w kostkę. Czosnek zgnieć. Marchew i połowę czosnku podsmaż ma oliwie.

Krok 3

Dodaj odciśnięte kotlety sojowe i smaż na oliwie z oliwek przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj pomidory i wlej sok pomidorowy. Gotuj przez 10 minut. Dopraw odrobiną soli i ziołami prowansalskimi.

Krok 5

Podsmaż czosnek, szpinak i cebulę pokrojoną w kostkę.

Krok 6

Stop masło, dodaj mąkę i zasmaż – rozprowadź mlekiem. Dodaj Kostkę Knorr, zagotuj i dokładnie wymieszaj aby nie było grudek.

Krok 7

W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy lasagne, polej beszamelem, sosem pomidorowym i połóż szpinak. Ostatnią warstwę przykryj plastrami mozzarelli. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

MartaS

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej