
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
750 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
null sztuk
450 gramów
2 opakowania
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak pokrój w kostkę. Kotlety zalej wodą. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Marchew i pomidory pokrój w kostkę. Czosnek zgnieć. Marchew i połowę czosnku podsmaż ma oliwie.
Krok 3
Dodaj odciśnięte kotlety sojowe i smaż na oliwie z oliwek przez 15 minut.
Krok 4
Dodaj pomidory i wlej sok pomidorowy. Gotuj przez 10 minut. Dopraw odrobiną soli i ziołami prowansalskimi.
Krok 5
Podsmaż czosnek, szpinak i cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 6
Stop masło, dodaj mąkę i zasmaż – rozprowadź mlekiem. Dodaj Kostkę Knorr, zagotuj i dokładnie wymieszaj aby nie było grudek.
Krok 7
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy lasagne, polej beszamelem, sosem pomidorowym i połóż szpinak. Ostatnią warstwę przykryj plastrami mozzarelli. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej