Jarska lazania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarska lazania

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

750 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

null sztuk

450 gramów

2 opakowania

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak pokrój w kostkę. Kotlety zalej wodą. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Marchew i pomidory pokrój w kostkę. Czosnek zgnieć. Marchew i połowę czosnku podsmaż ma oliwie.

Krok 3

Dodaj odciśnięte kotlety sojowe i smaż na oliwie z oliwek przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj pomidory i wlej sok pomidorowy. Gotuj przez 10 minut. Dopraw odrobiną soli i ziołami prowansalskimi.

Krok 5

Podsmaż czosnek, szpinak i cebulę pokrojoną w kostkę.

Krok 6

Stop masło, dodaj mąkę i zasmaż – rozprowadź mlekiem. Dodaj Kostkę Knorr, zagotuj i dokładnie wymieszaj aby nie było grudek.

Krok 7

W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy lasagne, polej beszamelem, sosem pomidorowym i połóż szpinak. Ostatnią warstwę przykryj plastrami mozzarelli. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

MartaS

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rybna soljanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej