Jarska lazania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarska lazania

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

750 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

300 mililitrów

null sztuk

450 gramów

2 opakowania

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak pokrój w kostkę. Kotlety zalej wodą. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Marchew i pomidory pokrój w kostkę. Czosnek zgnieć. Marchew i połowę czosnku podsmaż ma oliwie.

Krok 3

Dodaj odciśnięte kotlety sojowe i smaż na oliwie z oliwek przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj pomidory i wlej sok pomidorowy. Gotuj przez 10 minut. Dopraw odrobiną soli i ziołami prowansalskimi.

Krok 5

Podsmaż czosnek, szpinak i cebulę pokrojoną w kostkę.

Krok 6

Stop masło, dodaj mąkę i zasmaż – rozprowadź mlekiem. Dodaj Kostkę Knorr, zagotuj i dokładnie wymieszaj aby nie było grudek.

Krok 7

W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy lasagne, polej beszamelem, sosem pomidorowym i połóż szpinak. Ostatnią warstwę przykryj plastrami mozzarelli. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

MartaS

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarska lazania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej