
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
400 gramów
1 pęczek
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę i przesmaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor – zsuń na bok. Następnie przesmaż posiekaną cebulę, czosnek i chorizo.
Krok 2
Wsyp ryż, dodaj pomidory, posiekaną papryczkę chilli, 500 ml wody oraz żeby danie nabrało pełnego smaku - kostkę Rosołu z kury Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 15 minut mieszając co jakiś czas. Jeśli zajdzie taka potrzeba, dolej nieco płynu.
Krok 3
Dodaj krewetki oraz fasolkę i wymieszaj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotową Paellę podawaj z cząstkami limonki.

Dobra rada:
Jeśli lubisz owoce morza, nie poprzestawaj jedynie na krewetkach – możesz użyć całego asortymentu owoców morza.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka Paella
Przepis na paellę wywodzi się z kuchni hiszpańskiej. Kulinaria Półwyspu Iberyjskiego trudno zdefiniować w kilku słowach, ponieważ są niezwykle różnorodne. Z tak smakowitego zamieszania wychodzą niezrównane dania, które na długo zapadają w pamięć. Jednym z nim jest paella. Przepis, który prezentujemy, pozwoli wprowadzić śródziemnomorską atmosferę w dowolnym miejscu i czasie.
Dla kogo? Wciąż z sentymentem wspominasz ostatni urlop w Hiszpanii? A może dopiero planujesz wyprawę w te rejony? Nasz prosty przepis na paellę to sprawdzony sposób na to, by poczuć wakacyjny klimat i zacząć poznawać Hiszpanię od kuchni.
Na jaką okazję? Przyszła pora na paellę! Prosty przepis uwzględnia użycie takich składników, jak chorizo i krewetki – raczej nie pojawiają się w jadłospisie na co dzień, więc potraktuj paellę jako popisowe danie. Świętujesz znalezienie nowej pracy albo zwycięstwo w zawodach sportowych? Z prostym przepisem na paellę każda uroczystość będzie jeszcze bardziej wyjątkowa.
Czy wiesz, że? Podczas posiłku warto zainspirować się hiszpańskimi zwyczajami. Nasza szybka paella powinna być podawana w tym samym naczyniu, w którym była przygotowywana. Nie serwuj jej na gorąco, pozwól całości ostygnąć przez kilka minut od momentu zdjęcia z kuchenki. Smaki jeszcze lepiej przenikną się, dając niezrównane efekty, dla których warto przygotować nasz przepis na paellę.
Dla urozmaicenia: Prosty przepis na paellę bez trudu będziesz modyfikować w zależności od swoich upodobań. Doskonale pasuje do niej dodatek szafranu. Jesteś fanem owoców morza? Krewetki w paelli możesz zamienić na kalmary, ośmiorniczki albo małże.