Szybka Paella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

537 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

385 osób wydrukowało

Pobierz pdf

708 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

400 gramów

1 pęczek

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę i przesmaż na rozgrzanej margarynie na złoty kolor – zsuń na bok. Następnie przesmaż posiekaną cebulę, czosnek i chorizo.

Krok 2

Wsyp ryż, dodaj pomidory, posiekaną papryczkę chilli, 500 ml wody oraz żeby danie nabrało pełnego smaku - kostkę Rosołu z kury Knorr. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 15 minut mieszając co jakiś czas. Jeśli zajdzie taka potrzeba, dolej nieco płynu.

Krok 3

Dodaj krewetki oraz fasolkę i wymieszaj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę. Gotową Paellę podawaj z cząstkami limonki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz owoce morza, nie poprzestawaj jedynie na krewetkach – możesz użyć całego asortymentu owoców morza.

17

Opinie o przepisie

  • Kamil Perczynski

    Kamil Perczynski, 14.01.2019

    okej a co z kurczakiem? Ryż dodać nie gotowany?Krewetki surowe dodać ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 17.07.2016

    Jeśli szuka Pani inspiracji na szybkie i proste obiady, to zachęcamy do odwiedzenia naszego magazynu: https://www.przepisy.pl/magazyn/letnie-i-proste-gotowanie/prosto-i-smacznie ;) Pozdrawiamy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Ulman

    Lidia Ulman, 17.07.2016

    uwielbiam,a szczegolnie owoce morza,dzis jadlam na obiad muszle akurat zaczal sie sezon pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Piotrowska

    Iwona Piotrowska, 17.07.2016

    Za długo dla mnie, macie coś w 5 minut !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Klos

    Piotr Klos, 17.07.2016

    No i bez Czoriso!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Klos

    Piotr Klos, 17.07.2016

    Zamiast rosołu z kostki proponuję bulion z kury z dodatkiem szafranu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Józefa

    Edyta Józefa, 17.07.2016

    fajny, ale myślę, że schabowy jest szybszy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Lach

    Alicja Lach, 17.07.2016

    Może być dobra ale oryginalnej paelli hiszpańskiej nie przypomina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Skapska

    Wanda Skapska, 17.07.2016

    Mozna tesz bez problemow i klopotu dostawa do domciu smaczne i wygodnie na telefonik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Smolczewska

    Barbara Smolczewska, 17.07.2016

    nie jest to paeja od lasa i sasa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Koniarski

    Zbigniew Koniarski, 17.07.2016

    A obiad w 20. minut i prawie zero pracy, kogoś interesuje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 17.07.2016

    A ma Pan pomysł, czym można je zastąpić? :) Może kurczakiem, tak jak w tym przepisie: https://www.przepisy.pl/przepis/paella-z-kurczakiem-2 :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 17.07.2016

    Proszę potraktować nasz przepis jako inspirację :) Zachęcamy do modyfikowania jej wedle własnego uznania :) Jeśli nie odpowiada Pani obecność wspomnianych składników, proszę zastąpić je innymi :) Pozdrawiamy i życzymy smacznego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Wójtowicz

    Grzegorz Wójtowicz, 17.07.2016

    DLA JAKIEJ CAŁEJ RODZINKI JAK MNIE TAM NIE MA CO? HA HA.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aniela Pajak Palenica

    Aniela Pajak Palenica, 17.07.2016

    Czoriso nie dodaje sie pomylka i margaryny tesz nie uzywa sie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Krusiński

    Krzysztof Krusiński, 17.07.2016

    Wszystko ok ale nie krewetki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek, 17.07.2016

    wysmienite palce lizac Pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka Paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej