
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, garam masalę i liść laurowy.
Krok 3
Smaż przez chwilę ciągle mieszając, po czym dodaj rodzynki, cukier, kurkumę i smaż jeszcze 3 minuty.
Krok 4
Dolej ok. 100 ml wody i duś przez 10 minut pod przykryciem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.
Krok 5
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej