Pomidorowe curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, garam masalę i liść laurowy.

Krok 3

Smaż przez chwilę ciągle mieszając, po czym dodaj rodzynki, cukier, kurkumę i smaż jeszcze 3 minuty.

Krok 4

Dolej ok. 100 ml wody i duś przez 10 minut pod przykryciem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

Krok 5

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej