Pomidorowe curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, garam masalę i liść laurowy.

Krok 3

Smaż przez chwilę ciągle mieszając, po czym dodaj rodzynki, cukier, kurkumę i smaż jeszcze 3 minuty.

Krok 4

Dolej ok. 100 ml wody i duś przez 10 minut pod przykryciem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

Krok 5

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej