
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, garam masalę i liść laurowy.
Krok 3
Smaż przez chwilę ciągle mieszając, po czym dodaj rodzynki, cukier, kurkumę i smaż jeszcze 3 minuty.
Krok 4
Dolej ok. 100 ml wody i duś przez 10 minut pod przykryciem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.
Krok 5
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej