Pomidorowe curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pomidory, garam masalę i liść laurowy.

Krok 3

Smaż przez chwilę ciągle mieszając, po czym dodaj rodzynki, cukier, kurkumę i smaż jeszcze 3 minuty.

Krok 4

Dolej ok. 100 ml wody i duś przez 10 minut pod przykryciem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

Krok 5

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej