MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska

ratingratingratingratingrating

5

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)

Aleksandra Misztal-Strączewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej