MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)

Aleksandra Misztal-Strączewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej