MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)

Aleksandra Misztal-Strączewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej