MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska

ratingratingratingratingrating

5

45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)

Aleksandra Misztal-Strączewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej