MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM

Autor: Aleksandra Misztal-Strączewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Szpinak rozmrozić i udusić na maśle 2. Następnie dodać serek topiony i pokrojony w kostkę ser pleśniowy 3. Mieszając, dodawać rozgnieciony czosnek 4. Zaprawić wszystko śmietaną lub jogurtem i mieszać.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, delikatnie oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć na patelni. Następnie dodać ją do uduszonego szpinaku i przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron Penne. Makaron polewamy sosem i podajemy na gorąco! OSTRZEGAM, ŻE TO DANIE UZALEŻNIA :)

Aleksandra Misztal-Strączewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON PENNE ZE SZPINAKIEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka z dyni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej