Orecchiette boscaiola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orecchiette boscaiola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

0.5 szklanki

125 gramów

375 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i odcedź.

Krok 2

Grzyby i czosnek pokrój.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło i smaż pancettę przez 5 minut, a następnie dodaj grzyby i czosnek, po czym smaż kolejne 3 minuty.

Krok 4

Dodaj pieprz i śmietanę i gotuj 5 minut, aż sos wygotuje się do połowy. Dodaj ser i gotuj kolejne 2 minuty, aż ser się rozpuści. Zmieszaj makaron z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej