Orecchiette boscaiola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orecchiette boscaiola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

0.5 szklanki

125 gramów

375 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i odcedź.

Krok 2

Grzyby i czosnek pokrój.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło i smaż pancettę przez 5 minut, a następnie dodaj grzyby i czosnek, po czym smaż kolejne 3 minuty.

Krok 4

Dodaj pieprz i śmietanę i gotuj 5 minut, aż sos wygotuje się do połowy. Dodaj ser i gotuj kolejne 2 minuty, aż ser się rozpuści. Zmieszaj makaron z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej