
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
300 mililitrów
0.5 szklanki
125 gramów
375 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron i odcedź.
Krok 2
Grzyby i czosnek pokrój.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło i smaż pancettę przez 5 minut, a następnie dodaj grzyby i czosnek, po czym smaż kolejne 3 minuty.
Krok 4
Dodaj pieprz i śmietanę i gotuj 5 minut, aż sos wygotuje się do połowy. Dodaj ser i gotuj kolejne 2 minuty, aż ser się rozpuści. Zmieszaj makaron z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























