Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

1483 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

544 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1052 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

3 sztuki

125 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bagietki ukośnie na małe kromki.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 2

Krok 3

Rozłóż równomiernie sos na bagietkach, połóż plasterki sera. Piecz około 5 minut w 220 stopniach. Podawaj posypane świeżym lub suszonym oregano.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • teresa samsonow

    teresa samsonow , 15.10.2015

    smakowalp

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej