Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
1642 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

728 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1364 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

3 sztuki

125 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bagietki ukośnie na małe kromki.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 2

Krok 3

Rozłóż równomiernie sos na bagietkach, połóż plasterki sera. Piecz około 5 minut w 220 stopniach. Podawaj posypane świeżym lub suszonym oregano.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • teresa samsonow

    teresa samsonow , 15.10.2015

    smakowalp

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnymGrzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.