Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
1640 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

722 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1345 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

3 sztuki

125 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bagietki ukośnie na małe kromki.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 2

Krok 3

Rozłóż równomiernie sos na bagietkach, połóż plasterki sera. Piecz około 5 minut w 220 stopniach. Podawaj posypane świeżym lub suszonym oregano.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • teresa samsonow

    teresa samsonow , 15.10.2015

    smakowalp

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnymGrzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.