Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
1642 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

722 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1357 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

3 sztuki

125 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 1

Krok 2

Pokrój bagietki ukośnie na małe kromki.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 2

Krok 3

Rozłóż równomiernie sos na bagietkach, połóż plasterki sera. Piecz około 5 minut w 220 stopniach. Podawaj posypane świeżym lub suszonym oregano.

Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • teresa samsonow

    teresa samsonow , 15.10.2015

    smakowalp

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z sosem pomidorowo - mięsnymGrzanki z sosem pomidorowo - mięsnym

Podsmaż mięso na gorącym oleju na brązowo do momentu, kiedy zrobi się sypkie. Dolej 250 mililitrów wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.