Pieczeń wołowa w ciemnym sosie własnym z piekarnika | Przepisy pixel

Pieczeń wołowa z sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

242 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Dodaj musztardę oraz posiekany rozmaryn.

Krok 2

Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj przygotowaną pastą. Oprósz pieprzem.

Krok 3

Zamarynowane mięso obsmaż na patelni z każdej strony a następnie przełóż do brytfanki.

Krok 4

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C, mięso piecz ok. 12-15 minut, po tym czasie zmniejsz temperaturę do 170 °C i piecz jeszcze 5-10 minut, w zależności, jak mocno wypieczone mięso lubisz.

Krok 5

Przed podaniem pozostaw mięso na 10 minut, aby „odpoczęło”. Po tym czasie mięso pokrój w plastry i podawaj, najlepiej z pieczeniowym sosem lub ziołowym masłem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czas pieczenia wołowiny uzależniony jest również od tego, jak gruby kawałek mięsa pieczemy. Jeśli dość często przygotowujemy takie mięso, bardzo przydatnym zakupem okaże się termometr do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wołowa z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń wołowa z sosemPieczeń wołowa z sosem

Stwórz pełną smaku marynatę rozcierając kostkę Knorr w miseczce z oliwą. Dodaj musztardę oraz posiekany rozmaryn.