Składniki
6 łyżek
null
2 kilogramy
null
2 łyżeczki
4 sztuki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz czosnek i razem z ziołami posiekaj i przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj przyprawy, sok z cytryny i oliwę, wymieszaj.
Krok 3
W mięsie długim nożem natnij kieszeń, połową zalewy natrzyj środek a resztą wierzch mięsa. Chłodź przez 2 godziny.
Krok 4
Papryki pokrój w paski, natrzyj pierś i zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze i piecz 90 minut w 180 stopniach polewając często wytworzonym z pieczenia sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej