
Składniki
6 łyżek
null
2 kilogramy
null
2 łyżeczki
4 sztuki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz czosnek i razem z ziołami posiekaj i przełóż do miski.
Krok 2
Dodaj przyprawy, sok z cytryny i oliwę, wymieszaj.
Krok 3
W mięsie długim nożem natnij kieszeń, połową zalewy natrzyj środek a resztą wierzch mięsa. Chłodź przez 2 godziny.
Krok 4
Papryki pokrój w paski, natrzyj pierś i zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze i piecz 90 minut w 180 stopniach polewając często wytworzonym z pieczenia sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































