Indyk faszerowany papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk faszerowany papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

2 kilogramy

null

2 łyżeczki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz czosnek i razem z ziołami posiekaj i przełóż do miski.

Krok 2

Dodaj przyprawy, sok z cytryny i oliwę, wymieszaj.

Krok 3

W mięsie długim nożem natnij kieszeń, połową zalewy natrzyj środek a resztą wierzch mięsa. Chłodź przez 2 godziny.

Krok 4

Papryki pokrój w paski, natrzyj pierś i zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze i piecz 90 minut w 180 stopniach polewając często wytworzonym z pieczenia sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej