Indyk faszerowany papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk faszerowany papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

2 kilogramy

null

2 łyżeczki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz czosnek i razem z ziołami posiekaj i przełóż do miski.

Krok 2

Dodaj przyprawy, sok z cytryny i oliwę, wymieszaj.

Krok 3

W mięsie długim nożem natnij kieszeń, połową zalewy natrzyj środek a resztą wierzch mięsa. Chłodź przez 2 godziny.

Krok 4

Papryki pokrój w paski, natrzyj pierś i zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze i piecz 90 minut w 180 stopniach polewając często wytworzonym z pieczenia sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowana cukinia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej