Indyk faszerowany papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk faszerowany papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

null

2 kilogramy

null

2 łyżeczki

4 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz czosnek i razem z ziołami posiekaj i przełóż do miski.

Krok 2

Dodaj przyprawy, sok z cytryny i oliwę, wymieszaj.

Krok 3

W mięsie długim nożem natnij kieszeń, połową zalewy natrzyj środek a resztą wierzch mięsa. Chłodź przez 2 godziny.

Krok 4

Papryki pokrój w paski, natrzyj pierś i zepnij wykałaczkami. Ułóż na blasze i piecz 90 minut w 180 stopniach polewając często wytworzonym z pieczenia sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk faszerowany papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kruche z cukrem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej