
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
175 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż na maśle w rondlu.
Krok 2
Drugą cebulę posiekaj i rozgotuj w wodzie (500 mililitrów) z posiekanym czosnkiem, kolendrą.
Krok 3
Zmieszaj masę z podsmażoną cebulą i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.
Krok 4
Kabaczki dokładnie umyj, odetnij ich ogonki i pokrój w plastry o grubości 1,5 centymetra. Kabaczki dodaj do sosu i ostrożnie wymieszaj, by ich nie połamać. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
Krok 5
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidory dodaj do kabaczków i wsyp garam masalę, po czym ostrożnie wymieszaj.
Krok 6
Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Następnie dodaj do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Podawaj posypane posiekaną, świeżą miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kabaczki z pomidorami
Smak kabaczków jest dość subtelny, dlatego przyrządzane z nimi potrawy warto wzbogacić przyprawami i świeżymi ziołami. Danie z tego przepisu – inspirowane kuchnią indyjską – dopraw kurkumą, mieloną kolendrą, czosnkiem oraz garam masala. Jego przygotowanie rozpocznij od podsmażenia na rozgrzanym tłuszczu pokrojonej w plastry cebuli. To samo warzywo posiekaj w kostkę i gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw. Po chwili do garnka dorzuć także podsmażone plastry cebuli. Umyty kabaczek pokrój w dość grube talarki, dodaj do wywaru z przyprawami i gotuj pod przykryciem do momentu, aż będzie miękki. Świeże pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i posiekaj w plastry. Następnie połącz je z gotującym się kabaczkiem, wsyp błyskawiczny sos curry w proszku i dokładnie wymieszaj. Całość duś jeszcze przez chwilę. Danie serwuj na ciepło, posypane posiekaną świeżą miętą. Podasz je z wieloma dodatkami: gotowanym ryżem basmati, chlebkiem naan lub kaszą kuskus. Naszym przepisem na kabaczki z pomidorami udowadniamy, że gotowanie może być prostsze niż kiedykolwiek.