Kabaczki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczki z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

565 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

175 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż na maśle w rondlu.

Kabaczki z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Drugą cebulę posiekaj i rozgotuj w wodzie (500 mililitrów) z posiekanym czosnkiem, kolendrą.

Kabaczki z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Zmieszaj masę z podsmażoną cebulą i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.

Kabaczki z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Kabaczki dokładnie umyj, odetnij ich ogonki i pokrój w plastry o grubości 1,5 centymetra. Kabaczki dodaj do sosu i ostrożnie wymieszaj, by ich nie połamać. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Kabaczki z pomidorami - Krok 4

Krok 5

Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidory dodaj do kabaczków i wsyp garam masalę, po czym ostrożnie wymieszaj.

Kabaczki z pomidorami - Krok 5

Krok 6

Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Następnie dodaj do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Podawaj posypane posiekaną, świeżą miętą.

Kabaczki z pomidorami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kabaczki z pomidoramiKabaczki z pomidorami

Smak kabaczków jest dość subtelny, dlatego przyrządzane z nimi potrawy warto wzbogacić przyprawami i świeżymi ziołami. Danie z tego przepisu – inspirowane kuchnią indyjską – dopraw kurkumą, mieloną kolendrą, czosnkiem oraz garam masala. Jego przygotowanie rozpocznij od podsmażenia na rozgrzanym tłuszczu pokrojonej w plastry cebuli. To samo warzywo posiekaj w kostkę i gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw. Po chwili do garnka dorzuć także podsmażone plastry cebuli. Umyty kabaczek pokrój w dość grube talarki, dodaj do wywaru z przyprawami i gotuj pod przykryciem do momentu, aż będzie miękki. Świeże pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i posiekaj w plastry. Następnie połącz je z gotującym się kabaczkiem, wsyp błyskawiczny sos curry w proszku i dokładnie wymieszaj. Całość duś jeszcze przez chwilę. Danie serwuj na ciepło, posypane posiekaną świeżą miętą. Podasz je z wieloma dodatkami: gotowanym ryżem basmati, chlebkiem naan lub kaszą kuskus. Naszym przepisem na kabaczki z pomidorami udowadniamy, że gotowanie może być prostsze niż kiedykolwiek.