GRILLOWANY KABACZEK

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ja kabaczka w tym wydaniu akurat robię w skórce. Tak więc myjemy kabaczka i kroimy go na ćwiartki. Jeśli Wasz ma dużo gniazd z ziarnami to wyjmujemy je np. łyżeczką. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą. W międzyczasie na patelnię dajemy ok. 1 łyżki oleju i podsmażamy plastry boczku z obu stron.

Krok 2

Gdy boczek gotowy nakładamy go na kabaczka i dajemy plastry sera Favity i na górę dajemy ser żółty.

Krok 3

Wszystko dajemy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Sprawdzajcie twardość kabaczka jeśli tylko jest już miękki to wyjmujemy go. Ja podaję orientacyjnie temperaturę i czas wszystko do końca zależy jak duży i dojrzały jest Wasz kabaczek. Powodzenia i Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej