GRILLOWANY KABACZEK przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

GRILLOWANY KABACZEK

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ja kabaczka w tym wydaniu akurat robię w skórce. Tak więc myjemy kabaczka i kroimy go na ćwiartki. Jeśli Wasz ma dużo gniazd z ziarnami to wyjmujemy je np. łyżeczką. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą. W międzyczasie na patelnię dajemy ok. 1 łyżki oleju i podsmażamy plastry boczku z obu stron.

Krok 2

Gdy boczek gotowy nakładamy go na kabaczka i dajemy plastry sera Favity i na górę dajemy ser żółty.

Krok 3

Wszystko dajemy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Sprawdzajcie twardość kabaczka jeśli tylko jest już miękki to wyjmujemy go. Ja podaję orientacyjnie temperaturę i czas wszystko do końca zależy jak duży i dojrzały jest Wasz kabaczek. Powodzenia i Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej