GRILLOWANY KABACZEK przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

GRILLOWANY KABACZEK

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ja kabaczka w tym wydaniu akurat robię w skórce. Tak więc myjemy kabaczka i kroimy go na ćwiartki. Jeśli Wasz ma dużo gniazd z ziarnami to wyjmujemy je np. łyżeczką. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą. W międzyczasie na patelnię dajemy ok. 1 łyżki oleju i podsmażamy plastry boczku z obu stron.

Krok 2

Gdy boczek gotowy nakładamy go na kabaczka i dajemy plastry sera Favity i na górę dajemy ser żółty.

Krok 3

Wszystko dajemy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Sprawdzajcie twardość kabaczka jeśli tylko jest już miękki to wyjmujemy go. Ja podaję orientacyjnie temperaturę i czas wszystko do końca zależy jak duży i dojrzały jest Wasz kabaczek. Powodzenia i Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • GRILLOWANY KABACZEK - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej