Słodko-kwaśna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna paella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

130 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

800 mililitrów

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i po kolei dodawaj składniki, podsmażając je: pokrojony w paski boczek, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, marchew oraz czerwoną paprykę.

Krok 2

Gdy warzywa zmiękną, posyp wszystko obficie zawartością opakowania Fix Knorr Kurczak po meksykańsku, zalej 800 mililitrami wrzącej wody i dodaj suchy ryż.

Krok 3

Smaż na wolnym ogniu pod przykrywą, mieszając od czasu do czasu, aż ryż się ugotuje.

Krok 4

Dodaj obrane krewetki oraz groszek i duś przez kolejne 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena  Surowiecka

    Magdalena Surowiecka , 31.01.2018

    Mega pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej