Słodko-kwaśna paella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodko-kwaśna paella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

15 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

400 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i po kolei dodawaj składniki, podsmażając je: pokrojony w paski boczek, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, marchew oraz czerwoną paprykę.

Krok 2

Gdy warzywa zmiękną, posyp wszystko obficie zawartością opakowania Fix Knorr Kurczak po meksykańsku, zalej 800 mililitrami wrzącej wody i dodaj suchy ryż.

Krok 3

Smaż na wolnym ogniu pod przykrywą, mieszając od czasu do czasu, aż ryż się ugotuje.

Krok 4

Dodaj obrane krewetki oraz groszek i duś przez kolejne 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena  Surowiecka

    Magdalena Surowiecka , 31.01.2018

    Mega pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodko-kwaśna paella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej