Ryba w warzywnej potrawce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w warzywnej potrawce

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić w kostkę marchewkę. Zalać szklanka wody. Dodać kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i szczyptę cukru - gotować 20 minut.

Krok 2

Filety rybne umyć, dobrze osuszyć i natrzeć przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut.

Krok 3

Odcedzić groszek i kukurydzę i dodać do marchewki. Wkruszyć mini kostkę Pietruszka. Dołożyć masło.

Krok 4

Na warzywach ułożyć rybę - przykryć i gotować na małym gazie 15 minut.

Krok 5

Ostrożnie zdjąć rybę. Sos zagęścić zasmażką. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej