
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać i pokroić w kostkę marchewkę. Zalać szklanka wody. Dodać kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i szczyptę cukru - gotować 20 minut.
Krok 2
Filety rybne umyć, dobrze osuszyć i natrzeć przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut.
Krok 3
Odcedzić groszek i kukurydzę i dodać do marchewki. Wkruszyć mini kostkę Pietruszka. Dołożyć masło.
Krok 4
Na warzywach ułożyć rybę - przykryć i gotować na małym gazie 15 minut.
Krok 5
Ostrożnie zdjąć rybę. Sos zagęścić zasmażką. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej