Ryba w warzywnej potrawce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w warzywnej potrawce

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić w kostkę marchewkę. Zalać szklanka wody. Dodać kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i szczyptę cukru - gotować 20 minut.

Krok 2

Filety rybne umyć, dobrze osuszyć i natrzeć przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut.

Krok 3

Odcedzić groszek i kukurydzę i dodać do marchewki. Wkruszyć mini kostkę Pietruszka. Dołożyć masło.

Krok 4

Na warzywach ułożyć rybę - przykryć i gotować na małym gazie 15 minut.

Krok 5

Ostrożnie zdjąć rybę. Sos zagęścić zasmażką. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej