Ryba w warzywnej potrawce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w warzywnej potrawce

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić w kostkę marchewkę. Zalać szklanka wody. Dodać kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i szczyptę cukru - gotować 20 minut.

Krok 2

Filety rybne umyć, dobrze osuszyć i natrzeć przyprawą do ryb. Zostawić na 30 minut.

Krok 3

Odcedzić groszek i kukurydzę i dodać do marchewki. Wkruszyć mini kostkę Pietruszka. Dołożyć masło.

Krok 4

Na warzywach ułożyć rybę - przykryć i gotować na małym gazie 15 minut.

Krok 5

Ostrożnie zdjąć rybę. Sos zagęścić zasmażką. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w warzywnej potrawce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej