Torcik szparagowo - łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik szparagowo - łososiowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

250 gramów

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.

Krok 2

Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.

Krok 3

W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.

Krok 4

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej