Torcik szparagowo - łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik szparagowo - łososiowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

250 gramów

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.

Krok 2

Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.

Krok 3

W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.

Krok 4

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej