Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
250 gramów
500 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.
Krok 2
Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.
Krok 3
W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.
Krok 4
Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej