Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
250 gramów
500 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.
Krok 2
Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.
Krok 3
W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.
Krok 4
Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej