Torcik szparagowo - łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik szparagowo - łososiowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

250 gramów

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.

Krok 2

Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.

Krok 3

W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.

Krok 4

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Cieciorka po indyjsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej