Torcik szparagowo - łososiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik szparagowo - łososiowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

250 gramów

500 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonym wrzątku ugotuj do miękkości szparagi. Połowę rozdrobnij blenderem dodając twaróg i przyprawy.

Krok 2

Łososia dopraw i usmaż bez tłuszczu. Polej sokiem i rozdrbnij.

Krok 3

W tortownicy ułóż 0,75 masy twarogowo - szparagowej, na niej połóż pozostałą część ugotowanych szparagów, następnie łososia. Ostatnią warstwę stanowi reszta masy twarogowo - szparagowej.

Krok 4

Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik szparagowo - łososiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej