Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym
łatwe
65 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z halibuta skrop oliwą i szczyptą soli.
Krok 2
Z papryki wytnij gniazda nasienne i resztę pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obierz i przekrój na pół.
Krok 3
Warzyw włóż do naczynia miksującego, wlej resztę oliwy i rozdrobnij 1min/obr. 8
Krok 4
Dodaj kostkę Knorr do papryki i wlej szklankę wody.
Krok 5
Teraz umieść na naczyniu miksującym przystawkę Varoma. Umieść w środku filety z halibuta, przykryj i całość gotuj 20min/120C/obr. 4. Rybę podawaj na sosie paprykowym udekorowaną np. koperkiem.

Dobra rada:
W tym czasie możesz również ugotować młode ziemniaki na parze w przystawce Varoma.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym
Szukacie prostego, ale smacznego sposobu na obiad z rybą w roli głównej? Zaopatrzcie się w halibuta i wygospodarujcie pół godziny na zrobienie pysznego posiłku. Smak ryby przygotowanej na parze w sosie paprykowym wzbogaci gęsty sos paprykowy. Kolorowo i z pomysłem!
Dla kogo?
Nie przepadacie za grubymi panierkami i smażonymi potrawami? Dotychczasowe próby przyrządzenia ryby kończyły się na tym, że mięso było suche i nijakie? Z naszym przepisem na halibuta gotowanego na parze w sosie paprykowym te problemy odejdą w niepamięć.
Na jaką okazję?
Ryby to produkt, który powinien pojawiać się w jadłospisach nie tylko od święta. Dlatego tym bardziej pożądane są receptury takie jak ta na gotowanego na parze halibuta, które nie wymagają dużych nakładów pracy i długiej obróbki.
Czy wiesz, że?
Potoczną nazwą halibuta jest kulbak.
Dla urozmaicenia:
Przyprawami, które wzbogacą smak parzonego halibuta z sosem paprykowym, są: sok z limonki lub cytryny, szalotka, tymianek, kolendra i rozmaryn.


































