Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z halibuta skrop oliwą i szczyptą soli.

Krok 2

Z papryki wytnij gniazda nasienne i resztę pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obierz i przekrój na pół.

Krok 3

Warzyw włóż do naczynia miksującego, wlej resztę oliwy i rozdrobnij 1min/obr. 8

Krok 4

Dodaj kostkę Knorr do papryki i wlej szklankę wody.

Krok 5

Teraz umieść na naczyniu miksującym przystawkę Varoma. Umieść w środku filety z halibuta, przykryj i całość gotuj 20min/120C/obr. 4. Rybę podawaj na sosie paprykowym udekorowaną np. koperkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

W tym czasie możesz również ugotować młode ziemniaki na parze w przystawce Varoma.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Halibut gotowany na parze w sosie paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Halibut gotowany na parze w sosie paprykowymHalibut gotowany na parze w sosie paprykowym

Szukacie prostego, ale smacznego sposobu na obiad z rybą w roli głównej? Zaopatrzcie się w halibuta i wygospodarujcie pół godziny na zrobienie pysznego posiłku. Smak ryby przygotowanej na parze w sosie paprykowym wzbogaci gęsty sos paprykowy. Kolorowo i z pomysłem!

Dla kogo?

Nie przepadacie za grubymi panierkami i smażonymi potrawami? Dotychczasowe próby przyrządzenia ryby kończyły się na tym, że mięso było suche i nijakie? Z naszym przepisem na halibuta gotowanego na parze w sosie paprykowym te problemy odejdą w niepamięć.

Na jaką okazję?

Ryby to produkt, który powinien pojawiać się w jadłospisach nie tylko od święta. Dlatego tym bardziej pożądane są receptury takie jak ta na gotowanego na parze halibuta, które nie wymagają dużych nakładów pracy i długiej obróbki.

Czy wiesz, że?

Potoczną nazwą halibuta jest kulbak.

Dla urozmaicenia:

Przyprawami, które wzbogacą smak parzonego halibuta z sosem paprykowym, są: sok z limonki lub cytryny, szalotka, tymianek, kolendra i rozmaryn.