PRZEPISY.PL

Zupa z pieczonej papryki

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pomidor2 szt
  • śmietana4 łyżki
  • natka pietruszki4 łyżki
  • czosnek ząbki 2 szt
  • papryka czerwona1 szt
  • papryczka chili1 szt
  • bulion warzywny0.5 l
    • Krok 1

      Paprykę oczyść z nasion i pokrój w ćwiartki, pomidory na połówki.
    • Krok 2

      Ułóż w piekarniku, papryki skórką do góry, pomidory przeciętą stroną i zapiekaj przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
    • Krok 3

      Wyjmij, przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut. Po tym czasie ściągnij z warzyw skórki.
    • Krok 4

      Czosnek posiekaj razem z oczyszczoną z nasionek papryczką chili i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
    • Krok 5

      Dodaj upieczone papryki i pomidory. Smaż przez ok.5 minut, po czym podlej bulionem i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
    • Krok 6

      Zestaw z ognia, dodaj śmietanę, zmiksuj i rozlej do misek. Przed podaniem zupę udekoruj posiekaną natką pietruszki.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    4
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    47
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    396
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe