Zupa z pieczonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z pieczonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z nasion i pokrój w ćwiartki, pomidory na połówki.

Krok 2

Ułóż w piekarniku, papryki skórką do góry, pomidory przeciętą stroną i zapiekaj przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Wyjmij, przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut. Po tym czasie ściągnij z warzyw skórki.

Krok 4

Czosnek posiekaj razem z oczyszczoną z nasionek papryczką chili i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5

Dodaj upieczone papryki i pomidory. Smaż przez ok.5 minut, po czym podlej bulionem i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.

Krok 6

Zestaw z ognia, dodaj śmietanę, zmiksuj i rozlej do misek. Przed podaniem zupę udekoruj posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej