Jesienna zupa z podgrzybków świeżych - przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z podgrzybkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewam wodę ,myje grzyby akurat miałam podgrzybki z wczorajszego wypadu do lasu wkładam do garnka pokrojone lekko je podgotowuje i zbieram szum.

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 1

Krok 2

Przecedzam grzyby i myje w ciepłej w zasadzie letniej wodzie .

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 2

Krok 3

Teraz do garnka 3 litrowego wlewam dwa litry wody . Wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i dwie marchewki oraz 3 skrzydełka. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 rosołki Knorr pietruszkę i cebule Knorr . Gotuje na małym ogniu kiedy ziemniaki zmiękną i marchew wyjmuje skrzydełka . Wkładam grzyby teraz gotuje z 20 minut i zagęszczam mąką chwila mieszania i zupa gotowa smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej