Jesienna zupa z podgrzybków świeżych - przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z podgrzybkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewam wodę ,myje grzyby akurat miałam podgrzybki z wczorajszego wypadu do lasu wkładam do garnka pokrojone lekko je podgotowuje i zbieram szum.

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 1

Krok 2

Przecedzam grzyby i myje w ciepłej w zasadzie letniej wodzie .

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 2

Krok 3

Teraz do garnka 3 litrowego wlewam dwa litry wody . Wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i dwie marchewki oraz 3 skrzydełka. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 rosołki Knorr pietruszkę i cebule Knorr . Gotuje na małym ogniu kiedy ziemniaki zmiękną i marchew wyjmuje skrzydełka . Wkładam grzyby teraz gotuje z 20 minut i zagęszczam mąką chwila mieszania i zupa gotowa smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z pietruszką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej