Jesienna zupa z podgrzybków świeżych - przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z podgrzybkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewam wodę ,myje grzyby akurat miałam podgrzybki z wczorajszego wypadu do lasu wkładam do garnka pokrojone lekko je podgotowuje i zbieram szum.

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 1

Krok 2

Przecedzam grzyby i myje w ciepłej w zasadzie letniej wodzie .

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 2

Krok 3

Teraz do garnka 3 litrowego wlewam dwa litry wody . Wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i dwie marchewki oraz 3 skrzydełka. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 rosołki Knorr pietruszkę i cebule Knorr . Gotuje na małym ogniu kiedy ziemniaki zmiękną i marchew wyjmuje skrzydełka . Wkładam grzyby teraz gotuje z 20 minut i zagęszczam mąką chwila mieszania i zupa gotowa smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej