Jesienna zupa z podgrzybków świeżych - przepis | Przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z podgrzybkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewam wodę ,myje grzyby akurat miałam podgrzybki z wczorajszego wypadu do lasu wkładam do garnka pokrojone lekko je podgotowuje i zbieram szum.

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 1

Krok 2

Przecedzam grzyby i myje w ciepłej w zasadzie letniej wodzie .

Jesienna zupa z podgrzybkami  - Krok 2

Krok 3

Teraz do garnka 3 litrowego wlewam dwa litry wody . Wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki i dwie marchewki oraz 3 skrzydełka. Dodaje liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 rosołki Knorr pietruszkę i cebule Knorr . Gotuje na małym ogniu kiedy ziemniaki zmiękną i marchew wyjmuje skrzydełka . Wkładam grzyby teraz gotuje z 20 minut i zagęszczam mąką chwila mieszania i zupa gotowa smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z podgrzybkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej