Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i pokrój na mniejsze części, a czosnek posiekaj niezbyt drobno.
Krok 2
Rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Podsmaż 30 sekund i dodaj rozkruszoną przyprawę Knorr.
Krok 3
Następnie dorzuć Pak Choi. Smaż przez ok. 3 minuty, aż kapusta zmięknie.
Krok 4
Cały czas mieszaj. Podawaj na gorąco. Kapusta wyśmienicie smakuje z ostrymi daniami mięsnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej