Pak Choi z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pak Choi z czosnkiem

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i pokrój na mniejsze części, a czosnek posiekaj niezbyt drobno.

Krok 2

Rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Podsmaż 30 sekund i dodaj rozkruszoną przyprawę Knorr.

Krok 3

Następnie dorzuć Pak Choi. Smaż przez ok. 3 minuty, aż kapusta zmięknie.

Krok 4

Cały czas mieszaj. Podawaj na gorąco. Kapusta wyśmienicie smakuje z ostrymi daniami mięsnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pak Choi z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej