
Składniki
1 łyżeczka
null
null
1 łyżeczka
1.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, a miąższ drobno pokrój.
Krok 2
Zmiażdż czosnek, utrzyj z solą i pieprzem oraz oliwą i łyżką soku z cytryny.
Krok 3
Następnie wymieszaj z ogórkami i jogurtem. Wstaw na całą noc do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej