Sos ogórkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

null

1 łyżeczka

1.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, a miąższ drobno pokrój.

Krok 2

Zmiażdż czosnek, utrzyj z solą i pieprzem oraz oliwą i łyżką soku z cytryny.

Krok 3

Następnie wymieszaj z ogórkami i jogurtem. Wstaw na całą noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej