
Składniki
1 łyżeczka
null
null
1 łyżeczka
1.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, a miąższ drobno pokrój.
Krok 2
Zmiażdż czosnek, utrzyj z solą i pieprzem oraz oliwą i łyżką soku z cytryny.
Krok 3
Następnie wymieszaj z ogórkami i jogurtem. Wstaw na całą noc do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Sałatka z brokułów i kalafiora
30 min.
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej