Sos ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ogórkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

null

1 łyżeczka

1.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, a miąższ drobno pokrój.

Krok 2

Zmiażdż czosnek, utrzyj z solą i pieprzem oraz oliwą i łyżką soku z cytryny.

Krok 3

Następnie wymieszaj z ogórkami i jogurtem. Wstaw na całą noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Placek amerykański
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej