
Składniki
1 łyżeczka
null
null
1 łyżeczka
1.5 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń gniazda nasienne, a miąższ drobno pokrój.
Krok 2
Zmiażdż czosnek, utrzyj z solą i pieprzem oraz oliwą i łyżką soku z cytryny.
Krok 3
Następnie wymieszaj z ogórkami i jogurtem. Wstaw na całą noc do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej