
Składniki
null
125 mililitrów
null
null szczypt
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żłótko ugotuj na twardo, nastepnie rozgnieć.
Krok 2
Ogórka i szczypiorek posiekaj drobniutko, wymieszaj ze śmietaną, musztardą i rozgniecionym żółtkiem.
Krok 3
Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej