
Składniki
null
125 mililitrów
null
null szczypt
2 łyżki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żłótko ugotuj na twardo, nastepnie rozgnieć.
Krok 2
Ogórka i szczypiorek posiekaj drobniutko, wymieszaj ze śmietaną, musztardą i rozgniecionym żółtkiem.
Krok 3
Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej