Wiosenny sos ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos ze szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

125 mililitrów

null

null szczypt

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żłótko ugotuj na twardo, nastepnie rozgnieć.

Krok 2

Ogórka i szczypiorek posiekaj drobniutko, wymieszaj ze śmietaną, musztardą i rozgniecionym żółtkiem.

Krok 3

Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej