Beszamel (biały sos) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel (biały sos)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło włóż do żaroodpornej miski i włóż do mikrofalówki na 30 sekund.

Krok 2

Następnie dodaj mleko i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3 minuty.

Krok 3

Dopraw.

Krok 4

Mąkę, sól i pieprze połącz z masłem i dodaj. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej