Beszamel (biały sos) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel (biały sos)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło włóż do żaroodpornej miski i włóż do mikrofalówki na 30 sekund.

Krok 2

Następnie dodaj mleko i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3 minuty.

Krok 3

Dopraw.

Krok 4

Mąkę, sól i pieprze połącz z masłem i dodaj. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej