Beszamel (biały sos) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Beszamel (biały sos)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło włóż do żaroodpornej miski i włóż do mikrofalówki na 30 sekund.

Krok 2

Następnie dodaj mleko i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3 minuty.

Krok 3

Dopraw.

Krok 4

Mąkę, sól i pieprze połącz z masłem i dodaj. Wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Beszamel (biały sos) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej