
Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku lub na patelni, na której przygotowywane było mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w plastry cebulę.

Krok 2
Dodaj 200 ml zimnej wody. Patelnię zestaw z ognia i dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, dzięki któremu sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj 2 minuty.


Dobra rada:
Szczypta tymianku idealnie skomponuje się ze smakiem cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos cebulowy
Sos cebulowy będzie dobrym dodatkiem do mięs, makaronów, kopytek i różnych rodzajów kaszy. Słodkawy i delikatnie pikantny nie wymaga użycia wielu składników, jest aksamitny i wyrazisty. Dobrze podkreśla smak dań oraz przekąsek. Aby go przyrządzić, smaży się pokrojoną w plastry cebulę na oleju, co łagodzi nieco ostrość tego warzywa. Następnie zalewa się całość wodą i dodaje esencję do sosu cebulowego, dzięki której dip będzie dobrze doprawiony. Świetnie komponują się z nim również zioła, np. tymianek, rozmaryn lub zioła prowansalskie. Tego rodzaju sos sprawdzi się też, jeśli podasz go do pierogów. Będzie także dobrze współgrał z gotowanymi warzywami. Przygotowując go, pamiętaj, by nie przypalić cebuli, tylko zeszklić ją delikatnie, nadając jej złoty kolor. Polane sosem potrawy dekoruj natką pietruszki, gałązką tymianku lub krążkami świeżej cebuli. Można też dusić w nim różnego rodzaju mięsa, podkreślając tym samym ich smak. Jeśli masz ochotę na wyrazisty dodatek, zapoznaj się z przepisem na sos cebulowy!