Sos gratin II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos gratin II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

40 gramów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały, pomidora i pomarańczę sparz, a następnie obierz ze skórki.

Krok 2

Pomidora i pomarańczę pokrój w kostkę.

Krok 3

Połącz z majonezem, śmietaną i migdałami.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej