
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
40 gramów
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały, pomidora i pomarańczę sparz, a następnie obierz ze skórki.
Krok 2
Pomidora i pomarańczę pokrój w kostkę.
Krok 3
Połącz z majonezem, śmietaną i migdałami.
Krok 4
Dodaj sok cytrynowy, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej