Sos gratin II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos gratin II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

40 gramów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały, pomidora i pomarańczę sparz, a następnie obierz ze skórki.

Krok 2

Pomidora i pomarańczę pokrój w kostkę.

Krok 3

Połącz z majonezem, śmietaną i migdałami.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos gratin II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej