Sos paprykowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos paprykowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 łyżeczki

3 sztuki

200 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz papryki przez 30 minut.

Krok 2

Po upieczeniu wyjmij je, schłodź, następnie obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Do miski wlej bulion Knorra, śmietankę i pokrojone papryki, wszystko zmiksuj.

Krok 4

Dopraw wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej