Sos paprykowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

15

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz papryki przez 30 minut.

Krok 2

Po upieczeniu wyjmij je, schłodź, następnie obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Do miski wlej bulion Knorra, śmietankę i pokrojone papryki, wszystko zmiksuj.

Krok 4

Dopraw wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej