Sos paprykowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos paprykowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz papryki przez 30 minut.

Krok 2

Po upieczeniu wyjmij je, schłodź, następnie obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę.

Krok 3

Do miski wlej bulion Knorra, śmietankę i pokrojone papryki, wszystko zmiksuj.

Krok 4

Dopraw wedle uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej