Składniki
null
null
0.5 łyżeczki
3 sztuki
200 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz papryki przez 30 minut.
Krok 2
Po upieczeniu wyjmij je, schłodź, następnie obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Do miski wlej bulion Knorra, śmietankę i pokrojone papryki, wszystko zmiksuj.
Krok 4
Dopraw wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej