
Składniki
null
null
0.5 łyżeczki
3 sztuki
200 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni i piecz papryki przez 30 minut.
Krok 2
Po upieczeniu wyjmij je, schłodź, następnie obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę.
Krok 3
Do miski wlej bulion Knorra, śmietankę i pokrojone papryki, wszystko zmiksuj.
Krok 4
Dopraw wedle uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej