Dorsz w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.

Krok 4

Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Surówka z białej kapusty
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej