Dorsz w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.

Krok 4

Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej