Dorsz w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.

Krok 4

Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej