Dorsz w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.

Krok 4

Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej