
Składniki
null
null
1 szklanka
null
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.
Krok 4
Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























