Dorsz w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.

Krok 4

Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej