
Składniki
null
null
1 szklanka
null
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Następnie obtocz rybę w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju w którym smażyła się ryba.
Krok 4
Śmietanę dopraw do smaku i zalej paprykę . Wymieszaj, włóż rybę i duś potrawę przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej