Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 łyżka

500 gramów

60 gramów

200 gramów

null szczypt

200 mililitrów

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.

Krok 2

Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.

Krok 5

Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.

Krok 6

Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej