Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami
łatwe
23 osoby zapisały

Składniki
200 mililitrów
1 łyżka
500 gramów
60 gramów
200 gramów
null szczypt
200 mililitrów
1 opakowanie
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.
Krok 2
Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.
Krok 5
Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.
Krok 6
Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej