Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 łyżka

500 gramów

60 gramów

200 gramów

null szczypt

200 mililitrów

1 opakowanie

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.

Krok 2

Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.

Krok 5

Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.

Krok 6

Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chrupiące skrzydełka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej