Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami
łatwe
21 osób zapisało

Składniki
500 gramów
200 gramów
150 gramów
60 gramów
1 łyżka
200 mililitrów
200 mililitrów
null szczypt
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.
Krok 2
Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.
Krok 5
Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.
Krok 6
Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej