Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
200 mililitrów
1 łyżka
500 gramów
60 gramów
200 gramów
null szczypt
200 mililitrów
1 opakowanie
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.
Krok 2
Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.
Krok 5
Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.
Krok 6
Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej