Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
200 mililitrów
1 łyżka
500 gramów
60 gramów
200 gramów
null szczypt
200 mililitrów
1 opakowanie
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.
Krok 2
Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.
Krok 5
Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.
Krok 6
Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej