Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

150 gramów

60 gramów

1 łyżka

200 mililitrów

200 mililitrów

null szczypt

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na plastry grubości 2cm. Następnie każdy rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.

Krok 2

Na mięso połóż plaster boczku, kilka wędzonym śliwek i zwiń ściśle. Dla pewności zepnij mięso wykałaczką.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Następnie układaj gotowe roladki.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietanką. Zagotuj.

Krok 5

Teraz zalej mięso gotowym sosem. Po wierzchu posyp startym serem i oregano.

Krok 6

Zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Pamiętaj aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z schabu z boczkiem i śliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej