Sos „Tołstoj” II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Tołstoj” II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

null

1 pęczek

null

20 gramów

1 szklanka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój i usmaż.

Krok 2

Szynkę zmiel, a następnie połącz z majonezem, śmietaną, pieczarkami, kawiorem.

Krok 3

Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu.

Krok 4

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej