Sos „Tołstoj” II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Tołstoj” II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

null

1 pęczek

null

20 gramów

1 szklanka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój i usmaż.

Krok 2

Szynkę zmiel, a następnie połącz z majonezem, śmietaną, pieczarkami, kawiorem.

Krok 3

Natkę drobno posiekaj i dodaj do sosu.

Krok 4

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Tołstoj” II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej