Sos do potraw chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do potraw chińskich

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

1

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj, a następnie przełóż na palnik.

Krok 2

Wsyp Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Możesz podawać go w osobnych miseczkach, polewać nim ryż oraz mięso albo dodawać do potrawy w końcowej części przyrządzania.

Krok 3

Sos gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej