Sos do potraw chińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do potraw chińskich

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

1

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj, a następnie przełóż na palnik.

Krok 2

Wsyp Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Możesz podawać go w osobnych miseczkach, polewać nim ryż oraz mięso albo dodawać do potrawy w końcowej części przyrządzania.

Krok 3

Sos gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do potraw chińskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej