Sos do potraw chińskich

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

1

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj, a następnie przełóż na palnik.

Krok 2

Wsyp Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Możesz podawać go w osobnych miseczkach, polewać nim ryż oraz mięso albo dodawać do potrawy w końcowej części przyrządzania.

Krok 3

Sos gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej