
Składniki
null szczypt
null szczypt
2 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę z cytryny zmiksuj z miodem, oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 2
Następnie dodaj oregano i piniole, dopraw.
Krok 3
Zmiksuj na gładką masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej