
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
8 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść Kostkę w 100 mililitrach wrzątku i dokładnie rozmieszaj. Płyn wystudź.
Krok 2
Dodaj 2 łyżki octu winnego, a następnie wlej olej, intensywnie przy tym mieszając.

Dobra rada:
Podawaj gotowy sos do sałatek z fetą lub mozzarellą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos sałatkowy
Sałatka ze świeżych warzyw sprawdzi się jako przekąska na drugie śniadanie lub kolację, a także jako dodatek do dań z grilla. Aby połączyć ze sobą wszystkie składniki oraz nadać im wyrazisty smak, wykorzystaj samodzielnie przyrządzony dressing. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przygotować uniwersalny sos na bazie bulionu warzywnego, który będzie pasował do wielu różnych potraw. Dodasz go do sałatki typu greckiego z serem feta i czerwoną cebulą oraz do caprese z pomidorami i mozzarellą. Świetnie smakują polane nim liście rukoli, szpinaku, roszponki i sałaty lodowej. Sos sałatkowy składa się z zaledwie kilku składników: kostki bulionowej, octu winnego, oleju roślinnego i wody. Kostkę rozpuść we wrzątku, wymieszaj i przestudź. Następnie do bulionu dodaj kilka łyżek octu i olej – najlepiej sprawdzi się ten wyprodukowany z pestek winogron lub oliwa z oliwek. Dokładnie wymieszaj sos za pomocą widelca lub trzepaczki. Gotowy możesz przyprawić szczyptą ziół prowansalskich. Przekonaj się, jakie to łatwe.


































