Sos kasynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kasynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Homary rozdrobnij widelcem, a natkę posiekaj.

Krok 4

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, homarem i natką pietruszki.

Krok 5

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej