
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
40 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Krok 2
Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj, usmaż i wystudź.
Krok 3
Homary rozdrobnij widelcem, a natkę posiekaj.
Krok 4
Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, homarem i natką pietruszki.
Krok 5
Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej