Sos kasynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kasynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Homary rozdrobnij widelcem, a natkę posiekaj.

Krok 4

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, homarem i natką pietruszki.

Krok 5

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej