Sos kasynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kasynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Homary rozdrobnij widelcem, a natkę posiekaj.

Krok 4

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, homarem i natką pietruszki.

Krok 5

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej