Sos kasynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kasynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Homary rozdrobnij widelcem, a natkę posiekaj.

Krok 4

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, homarem i natką pietruszki.

Krok 5

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej