Sos kasynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos kasynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

40 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj, usmaż i wystudź.

Krok 3

Homary rozdrobnij widelcem, a natkę posiekaj.

Krok 4

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, orzechami, homarem i natką pietruszki.

Krok 5

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos kasynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej