Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

500 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, papryczkę chili przekrój, usuń pestki i pokrój ją w paski, dymki posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do garnka wlej mleko kokosowe oraz wodę i wrzuć kurczaka, czosnek oraz kurkumę i chili w proszku.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj papryczkę chili, dymki, sok z limonki i sos rybny. Gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie zdejmij z ognia i podawaj. Możesz udekorować cząstkami limonki oraz miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej