
Składniki
500 mililitrów
500 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, papryczkę chili przekrój, usuń pestki i pokrój ją w paski, dymki posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Do garnka wlej mleko kokosowe oraz wodę i wrzuć kurczaka, czosnek oraz kurkumę i chili w proszku.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj papryczkę chili, dymki, sok z limonki i sos rybny. Gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie zdejmij z ognia i podawaj. Możesz udekorować cząstkami limonki oraz miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej