Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

500 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, papryczkę chili przekrój, usuń pestki i pokrój ją w paski, dymki posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do garnka wlej mleko kokosowe oraz wodę i wrzuć kurczaka, czosnek oraz kurkumę i chili w proszku.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj papryczkę chili, dymki, sok z limonki i sos rybny. Gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie zdejmij z ognia i podawaj. Możesz udekorować cząstkami limonki oraz miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej