Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

500 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, papryczkę chili przekrój, usuń pestki i pokrój ją w paski, dymki posiekaj, a czosnek zmiażdż.

Krok 2

Do garnka wlej mleko kokosowe oraz wodę i wrzuć kurczaka, czosnek oraz kurkumę i chili w proszku.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj papryczkę chili, dymki, sok z limonki i sos rybny. Gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie zdejmij z ognia i podawaj. Możesz udekorować cząstkami limonki oraz miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Aksamitny kurczak curry
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej