
Składniki
500 mililitrów
500 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, papryczkę chili przekrój, usuń pestki i pokrój ją w paski, dymki posiekaj, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Do garnka wlej mleko kokosowe oraz wodę i wrzuć kurczaka, czosnek oraz kurkumę i chili w proszku.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj papryczkę chili, dymki, sok z limonki i sos rybny. Gotuj jeszcze przez 2 minuty, a następnie zdejmij z ognia i podawaj. Możesz udekorować cząstkami limonki oraz miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej