
Składniki
1 litr
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
250 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę a warzywa korzeniowe zetrzyj na tarce jarzynowej. W garnku zagotuj 1 litr wody, rozpuść z nim kostki bulionu na cielęcinie.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki, wrzuć na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, podsmaż aż się zrumieni.
Krok 3
Dodaj wszystkie warzywa i chilli, smaż razem mieszając przez kilka minut aż całość zacznie się rumienić i zmięknie.
Krok 4
Podsmażone warzywa oprósz mąką i fixem do Kurczaka po meksykańsku, wymieszaj dobrze i przełóż do bulionu. Dodaj też osączoną ciecierzycę. Gotuj razem ok. 10 minut. Na koniec dosyp koperek. Przed podaniem odstaw zupę na 15 min. żeby odpoczęła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































