
Składniki
1 litr
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
250 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę a warzywa korzeniowe zetrzyj na tarce jarzynowej. W garnku zagotuj 1 litr wody, rozpuść z nim kostki bulionu na cielęcinie.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki, wrzuć na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym, podsmaż aż się zrumieni.
Krok 3
Dodaj wszystkie warzywa i chilli, smaż razem mieszając przez kilka minut aż całość zacznie się rumienić i zmięknie.
Krok 4
Podsmażone warzywa oprósz mąką i fixem do Kurczaka po meksykańsku, wymieszaj dobrze i przełóż do bulionu. Dodaj też osączoną ciecierzycę. Gotuj razem ok. 10 minut. Na koniec dosyp koperek. Przed podaniem odstaw zupę na 15 min. żeby odpoczęła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej