Sałatka „Neapolitańska łagodność” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka „Neapolitańska łagodność”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 garść

2 garść

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, odsącz i porwij.

Krok 2

Jajka i rzodkiewki pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Wymieszaj sałatę z jajkami, rzodkiewkami i kiełkami.

Krok 4

Sos sałatkowy włoski Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Całość polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wiosenne witaminki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej