Sałatka „Neapolitańska łagodność” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka „Neapolitańska łagodność”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

337 osób wydrukowało

Pobierz pdf

322 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 garść

2 garść

2 garść

1 opakowanie

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, odsącz i porwij.

Krok 2

Jajka i rzodkiewki pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Wymieszaj sałatę z jajkami, rzodkiewkami i kiełkami.

Krok 4

Sos sałatkowy włoski Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Całość polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka „Neapolitańska łagodność” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej