
Składniki
2 garść
2 garść
2 garść
1 opakowanie
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, odsącz i porwij.
Krok 2
Jajka i rzodkiewki pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Wymieszaj sałatę z jajkami, rzodkiewkami i kiełkami.
Krok 4
Sos sałatkowy włoski Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Całość polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej