Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i śledzie pokrój w kostkę o boku 1 cm.
Krok 2
Cebulkę drobno pokrój, a koperek posiekaj.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również dodać groszek konserwowy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa to danie obowiązkowe na nie tylko świątecznym stole, ale na każdym przyjęciu. Ta pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa uświetni każdą okazję. Soczysty, słony śledzik i ziemniaczki otulone kremowym sosem z dodatkiem sera żółtego znajdą wielu zwolenników. Cebula i świeży koperek nadają sałatce charakteru, a sok z cytryny zapewni odżywczą nutę. Przygotowanie tej potrawy jest banalnie proste. Wystarczy, że nieco wcześniej ugotujesz ziemniaki, wszystkie składniki pokroisz w kostkę i dodasz majonezowy sos wzmocniony smakiem startego sera. Ciekawym urozmaiceniem popularnej sałatki śledziowej będą grzanki. Chrupiące kosteczki smakują najlepiej, jeżeli przygotujesz je samodzielnie, podsmażając na tłuszczu z dodatkiem ulubionych ziół. Do gotowej sałatki można dodać także groszek konserwowy. Smacznego!