Kurczak w czerwonej paście curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w czerwonej paście curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź marynatę - zmieszaj w misce sos sojowy, imbir, zioła prowansalskie oraz posiekane chili.

Krok 2

Mięso umyj, odsącz i pokrój a następnie marynuj przez godzinę w lodówce.

Krok 3

Na suchej patelni smaż pastę curry i mleko kokosowe przez 2 minuty.

Krok 4

Włóż kurczaka na patelnię grillową i zalej pastą z mlekiem. Smaż do czasu, gdy kurczak nabierze rumianego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej