Kurczak w czerwonej paście curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w czerwonej paście curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź marynatę - zmieszaj w misce sos sojowy, imbir, zioła prowansalskie oraz posiekane chili.

Krok 2

Mięso umyj, odsącz i pokrój a następnie marynuj przez godzinę w lodówce.

Krok 3

Na suchej patelni smaż pastę curry i mleko kokosowe przez 2 minuty.

Krok 4

Włóż kurczaka na patelnię grillową i zalej pastą z mlekiem. Smaż do czasu, gdy kurczak nabierze rumianego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej