
Składniki
1 szczypta
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyrządź marynatę - zmieszaj w misce sos sojowy, imbir, zioła prowansalskie oraz posiekane chili.
Krok 2
Mięso umyj, odsącz i pokrój a następnie marynuj przez godzinę w lodówce.
Krok 3
Na suchej patelni smaż pastę curry i mleko kokosowe przez 2 minuty.
Krok 4
Włóż kurczaka na patelnię grillową i zalej pastą z mlekiem. Smaż do czasu, gdy kurczak nabierze rumianego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej