Kurczak w czerwonej paście curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w czerwonej paście curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządź marynatę - zmieszaj w misce sos sojowy, imbir, zioła prowansalskie oraz posiekane chili.

Krok 2

Mięso umyj, odsącz i pokrój a następnie marynuj przez godzinę w lodówce.

Krok 3

Na suchej patelni smaż pastę curry i mleko kokosowe przez 2 minuty.

Krok 4

Włóż kurczaka na patelnię grillową i zalej pastą z mlekiem. Smaż do czasu, gdy kurczak nabierze rumianego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w czerwonej paście curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej