
Składniki
1 szczypta
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyrządź marynatę - zmieszaj w misce sos sojowy, imbir, zioła prowansalskie oraz posiekane chili.
Krok 2
Mięso umyj, odsącz i pokrój a następnie marynuj przez godzinę w lodówce.
Krok 3
Na suchej patelni smaż pastę curry i mleko kokosowe przez 2 minuty.
Krok 4
Włóż kurczaka na patelnię grillową i zalej pastą z mlekiem. Smaż do czasu, gdy kurczak nabierze rumianego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej