
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
5 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę i cukinię. Imbir, czosnek i chili drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż wszystkie przyprawy: czosnek, chili, imbir, liść laurowy i kardamon.
Krok 3
Następnie dodaj mięso i poczekaj, aż wszystko zrobi się rumiane.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i mlekiem kokosowym.
Krok 5
Wlej sos na patelnię, dodaj warzywa i całość duś ok. 10 minut. Potrawa doskonale smakuje z żółtym ryżem i rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej