Kurczak słodko-kwaśny z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-kwaśny z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę i cukinię. Imbir, czosnek i chili drobno posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż wszystkie przyprawy: czosnek, chili, imbir, liść laurowy i kardamon.

Krok 3

Następnie dodaj mięso i poczekaj, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i mlekiem kokosowym.

Krok 5

Wlej sos na patelnię, dodaj warzywa i całość duś ok. 10 minut. Potrawa doskonale smakuje z żółtym ryżem i rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak tikka masala
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej