Kurczak słodko-kwaśny z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak słodko-kwaśny z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę i cukinię. Imbir, czosnek i chili drobno posiekaj.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż wszystkie przyprawy: czosnek, chili, imbir, liść laurowy i kardamon.

Krok 3

Następnie dodaj mięso i poczekaj, aż wszystko zrobi się rumiane.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i mlekiem kokosowym.

Krok 5

Wlej sos na patelnię, dodaj warzywa i całość duś ok. 10 minut. Potrawa doskonale smakuje z żółtym ryżem i rodzynkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak słodko-kwaśny z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej