
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
5 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm. Podobnie paprykę i cukinię. Imbir, czosnek i chili drobno posiekaj.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż wszystkie przyprawy: czosnek, chili, imbir, liść laurowy i kardamon.
Krok 3
Następnie dodaj mięso i poczekaj, aż wszystko zrobi się rumiane.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i mlekiem kokosowym.
Krok 5
Wlej sos na patelnię, dodaj warzywa i całość duś ok. 10 minut. Potrawa doskonale smakuje z żółtym ryżem i rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej