
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
6 sztuk
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka i odstaw do lodówki.
Krok 2
Pomidory pokrój na cząstki. Cytrusy obierz i pokrój na mniejsze części.
Krok 3
Następnie kurczaka usmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Udka z kurczaka obłóż pomidorami i cytrusami i piecz w nagrzanym do 180 oC piekarniku ok 45 min. Rada: Skórą z cytrusów możesz przyozdobić danie. Nie przygotowuj sosu, bo smak owoców dostatecznie zdominuje danie
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej