Kurczak z pomidorem i cytrusami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem i cytrusami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

6 sztuk

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka i odstaw do lodówki.

Krok 2

Pomidory pokrój na cząstki. Cytrusy obierz i pokrój na mniejsze części.

Krok 3

Następnie kurczaka usmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Udka z kurczaka obłóż pomidorami i cytrusami i piecz w nagrzanym do 180 oC piekarniku ok 45 min. Rada: Skórą z cytrusów możesz przyozdobić danie. Nie przygotowuj sosu, bo smak owoców dostatecznie zdominuje danie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej