Kurczak z pomidorem i cytrusami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem i cytrusami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

6 sztuk

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka i odstaw do lodówki.

Krok 2

Pomidory pokrój na cząstki. Cytrusy obierz i pokrój na mniejsze części.

Krok 3

Następnie kurczaka usmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Udka z kurczaka obłóż pomidorami i cytrusami i piecz w nagrzanym do 180 oC piekarniku ok 45 min. Rada: Skórą z cytrusów możesz przyozdobić danie. Nie przygotowuj sosu, bo smak owoców dostatecznie zdominuje danie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej