
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop piersi z kurczaka olejem, a następnie posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na kilka minut.
Krok 2
W międzyczasie umyj sałatę oraz warzywa. Pokrój je i wymieszaj.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Następnie wymieszaj z sałatą i warzywami.
Krok 4
Podsmaż pierś z kurczaka na gorącej patelni, a następnie przełóż do piekarnika nagrzanego do 160-180 stopni na 10-20 minut.
Krok 5
Przygotuj Sos do pieczeni jasny Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gorącego sosu pieczeniowego delikatnie dodaj maliny, po czym całość zagotuj. W razie konieczności dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem i odrobiną cukru. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w sosie malinowym
Połączenie delikatnego mięsa drobiowego z owocowym sosem jest naprawdę godne polecenia. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak wykwintne i smaczne jest zestawienie piersi z kurczaka z malinami. Na początek przygotuj mięso: skrop je olejem i dodającą wyrazistości przyprawą uniwersalną, a potem odstaw na chwilę, by się zamarynowało. Piersi z kurczaka podsmaż na złoty kolor, a następnie upiecz w piekarniku. Przygotuj owocowy dodatek – w tym celu do gorącego jasnego sosu pieczeniowego dołącz lekko kwaskowate maliny. Jego smak podkreślisz szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Jako dodatek do dania sprawdzi się prosta sałatka – pokrojoną rukolę, pomidor i ogórek wymieszaj z czosnkowo-ziołowym sosem. Potrawę uzupełni również purée z batatów podane w małej miseczce. Przed zaserwowaniem ozdób talerz malinami i sosem balsamicznym. Piersi z kurczaka z sosem to świetny sposób na udany obiad lub kolację. Mamy nadzieję, że przyrządzanie niebanalnych dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.