
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierśz kurczaka , posól, popieprz i nasmaruj pierś czosnkiem w granulkach. Odłóż do lodówki na 15 minut.
Krok 2
W czasie gdy pierś leży w lodówce przygotuj pozostałe składniki. Zagotuj wodę w czajniku i rozpuść kostkę rosołową Knorr. Wrzuć parę grzybów Mun do bulionu i pozostaw je w nim aż zmiękną.
Krok 3
Zagotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Makaronu ryżowego nie wolno solić!
Krok 4
Pokrój zieloną część cebulki dymki, zmieszaj z pędami bambusa, startym imbirem oraz z grzybami Mun odcedzonymi z bulionu. Wszystko polej sosem sojowym.
Krok 5
Pierś wrzuć na patelnie a gdy się zarumieni dodaj pozostałe składniki.
Krok 6
Podawaj na makaronie ryżowym. Dodatkowo potrawę można polać słodkim sosem chilli. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej