Kurczak czosnkowy z grzybami Mun przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak czosnkowy z grzybami Mun

Autor: Agnieszka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierśz kurczaka , posól, popieprz i nasmaruj pierś czosnkiem w granulkach. Odłóż do lodówki na 15 minut.

Krok 2

W czasie gdy pierś leży w lodówce przygotuj pozostałe składniki. Zagotuj wodę w czajniku i rozpuść kostkę rosołową Knorr. Wrzuć parę grzybów Mun do bulionu i pozostaw je w nim aż zmiękną.

Krok 3

Zagotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Makaronu ryżowego nie wolno solić!

Krok 4

Pokrój zieloną część cebulki dymki, zmieszaj z pędami bambusa, startym imbirem oraz z grzybami Mun odcedzonymi z bulionu. Wszystko polej sosem sojowym.

Krok 5

Pierś wrzuć na patelnie a gdy się zarumieni dodaj pozostałe składniki.

Krok 6

Podawaj na makaronie ryżowym. Dodatkowo potrawę można polać słodkim sosem chilli. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak czosnkowy z grzybami Mun - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej