PRZEPISY.PL

Kurczak czosnkowy z grzybami Mun

  • 45
  • 2
  • Łatwe
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka1 szt
  • grzyby Mun1 opak
  • chiński makaron ryżowy1 opak
  • Pędy bambusa z puszki1 szt
  • cebulka dymka1 szt
  • starty świeży imbir1 łyżka
  • sos sojowy2 łyżki
    • Krok 1

      Pokrój pierśz kurczaka , posól, popieprz i nasmaruj pierś czosnkiem w granulkach. Odłóż do lodówki na 15 minut.
    • Krok 2

      W czasie gdy pierś leży w lodówce przygotuj pozostałe składniki. Zagotuj wodę w czajniku i rozpuść kostkę rosołową Knorr. Wrzuć parę grzybów Mun do bulionu i pozostaw je w nim aż zmiękną.
    • Krok 3

      Zagotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Makaronu ryżowego nie wolno solić!
    • Krok 4

      Pokrój zieloną część cebulki dymki, zmieszaj z pędami bambusa, startym imbirem oraz z grzybami Mun odcedzonymi z bulionu. Wszystko polej sosem sojowym.
    • Krok 5

      Pierś wrzuć na patelnie a gdy się zarumieni dodaj pozostałe składniki.
    • Krok 6

      Podawaj na makaronie ryżowym. Dodatkowo potrawę można polać słodkim sosem chilli. Smacznego! :)

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    40
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    754
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    475
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe