
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierśz kurczaka , posól, popieprz i nasmaruj pierś czosnkiem w granulkach. Odłóż do lodówki na 15 minut.
Krok 2
W czasie gdy pierś leży w lodówce przygotuj pozostałe składniki. Zagotuj wodę w czajniku i rozpuść kostkę rosołową Knorr. Wrzuć parę grzybów Mun do bulionu i pozostaw je w nim aż zmiękną.
Krok 3
Zagotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Makaronu ryżowego nie wolno solić!
Krok 4
Pokrój zieloną część cebulki dymki, zmieszaj z pędami bambusa, startym imbirem oraz z grzybami Mun odcedzonymi z bulionu. Wszystko polej sosem sojowym.
Krok 5
Pierś wrzuć na patelnie a gdy się zarumieni dodaj pozostałe składniki.
Krok 6
Podawaj na makaronie ryżowym. Dodatkowo potrawę można polać słodkim sosem chilli. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej